vary 18, 2024

Location: Orchard Creek Media Room

Time: Date: APRIL18, 2024

Facilitator:

Agenda Items		
1:00 - 1:01	Call to Order – JOE KELLER Record 1 st and 2 nd Steering committee email motion on April 8th to extend L3 rankings to Friday and rank the top 6 players. Motion passed.	1 Minute
1:01 — 1:05	Carol Critch—Approval of secretary's report— Discuss and take a vote on allowing the Referee to join us on a Monday night to play level 6 Volleyball.	3 minutes
1:05 - 1:20	Treasurer/Membership Report – Chip Hill— 1). OPAP amendment (20240321) to update L3 Ranking Procedures. Since advancement from L3-L4 involves movement to the competitive levels, this process will be overseen by the Competitive Play Coordinator.	15 Minutes
1:20- 1:25	PATRICIA SLAVEN – Social Coordinator-absent Reports that the Bocce ball event was a success with over 40 people present. Cinco De Mayo potluck is on track for May 3 rd .	5 Minutes
1:25 - 1:30	Jerry Grisler – New Member/Mentor Coordinator— Discussion only: 1. Observations of Rankings Process 2. L3	15 Minutes

1:30- 1:50	Millie Hubbard Training Coordinator— Discuss Training cost for referees and whether we want to move forward with this idea.	20 Minutes
1:50 -2:10	Merrill Buck Competitive Play Coordinator – 1 Rankings debrief and ideas for next time. 2. Operating Procedures and Policy Manual edits incorporating Earned Status.	20 Minutes
2:10- 2:10	Hollis Bischoff – Communications CoordinatorDiscuss Compass free half page ad.	5 Minutes
2:10- 2:10	WebmasterCynthia GradwohlTom deleted old member pictures and added 1 new member photo.	0 Minutes
2:10- 2:20	Equipment Manager—Mel Switzer—push for blinds and lighting for Kilaga.	10 Minutes
2:20- 2:35	Andee Lund Recreational Play Coordinator -	15 Minutes
	Approve a new procedure to allow L1-2-3 players to sign up for Monday evening net green ball level 2. A player will no longer need to be mentored or evaluated to play; they just sign up. If their skills are not up to par, then the team captain for their team will offer some mentoring to the player to improve their skills. This way we will fill this net and more players will have the opportunity to use the 3 hits protocol.	
2:20 - 2:45	Doug Blanchard – Email Coordinator—Discuss Club Play Activity Groups—page 32-33.	10 Minutes

New Business

Invite and set a separate date for a Sun City Director to speak on our insurance needs.